Site icon Adaero.dk

Blødgøringsanlæg eller vandbehandling til kalkfrit hjem

4.33/5 (6)

Det er irriterende, gang på gang, at skulle afkalke kaffemaskinen, skifte pakninger i toilettet, fordi vandet løber og mange andre gener, der kommer af kalk i vandet.

Jeg tror alle drømmer om at kunne få vand uden kalk, og så har de fleste måske alligevel et forbehold for at rode for meget med vores lækre vand, der er pumpet direkte up fra undergrunden.

Vi kan prale af at have noget af verdens reneste vand, lidt endnu. For ingen har helt styr på, hvad de mange årtiers udledning af gødning og ukrudtsbekæmpelse på markerne egentlig helt får af indflydelse på vores fremtidige vand.

Jeg håber selvfølgelig, at vi stadig bare kan pumpe vandet op af undergrunden, og bruge som drikkevand.

Vidste du, at det eneste vandværket gør, er at ilte vandet, og filtrere det gennem et sandfilter

https://vandetsvej.dk/hvad-er-forsyning

Vi drikker vores eget grundvand, det bliver kontrolleret for at farlige stoffer er under mindsteværdiger, men ellers ilter vandværket blot vandet, og filtrere det i et sandfilter, inden det sendes til vores vandhaner.

Det kaldes en simpel vandbehandling, og det gør, at der er en masse gode stoffer i vandet, som er sundt at drikke.

Det er ret imponerende.

Source | Frisk drikkevand er guld værd

Udlandet behandler vandet mere

Vi er privilegerede, at vores vand er så sundt, for i andre lande kan de ikke nøjes med en simpel vandbehandling. Her snakker de om en avanceret vandbehandling.

Mange steder i verden er der ikke vand nok i undergrunden, så der bruger de overfladevand fra søer, eller fra kilder.

Vandet fra overfladelagre er snavset, og skal filtreres for meget mere, også bakterier, virus, dyr og planter. Det er faktisk ret ulækkert at tænke på.

Her fjernes alt, så hvis der skal være mineraler i vandet bagefter, er det noget der skal tilsættes, altså helt igennem kunstigt vand.

Hvad med saltvand som drikkevand?

Når vi snakker om, at der er ved at være vandmangel, hvorfor bruger vi så ikke bare saltvand? Der er masser af det, og det er jo bare saltet der skal fjernes!

Det kan sagtens lade sig gøre, det er bare så energikrævende, at det ikke kan betale sig, hvis der er blot skyggen af en anden mulighed.

Men steder hvor det ikke er muligt at udvinde nok vand fra grundvand eller overflade, der er der rent faktisk anlæg, der med omvendt osmose laver saltvand om til drikkevand. Eller drikkevand er så meget sagt, for det er nærmest destilleret vand, uden noget som helst, heller ikke smag.

Men altså, det kan lade sig gøre, det er bare dyrt.

Kalkgener

En af de ting jeg godt kunne være foruden, er kalken i vandet. Eller det vil sige, det tror jeg da. For kalk er hvert år grunden til at vi skal bruge skrappe rengøringsmidler, skifte perlatorer i vandhaner, eller i hvert fald rense dem, og rense alt der kommer i kontakt med vandet.

Det er også årsagen til, at vandrør nogle gange stopper helt til, og skal udskiftes.

Hvis bare vi kunne have et kalkfrit hjem.

Men det kan vi godt!

Der er kommet flere produkter på markedet, som kan behandle vandet, og fikse vores kalkproblem.

De er desværre ikke alle lige miljøvenlige, eller skånsomme over vores dyrbare drikkevand.

Blødgøringsanlæg

I et blødgøringsanlæg bruger man kemi, typisk salt, til at bearbejde vandet kemisk, og fjerne kalk. Desværre fjerne et blødgøringsanlæg også de gode stoffer, der er i vores lækre grundvand. Det er ikke så godt.

Undersøgelser har vist, at når kalken helt fjernes fra vandet, får vi dårligere tænder, medmindre vi kompenserer for den manglende kalk i vandet, og spiser ekstra kalk, eller drikker mere mælk.

Til gengæld afskaffer et kemisk blødgøringsanlæg kalken, så rengøring bliver nemmere, kaffemaskinen skal ikke afkalkes, og peratorer skal ikke skiftes.

Hvad er en perlator, tænker du sikkert?

Perlator kaldes også en luftblander

Nænsom vandbehandling

I stedet for at bruge kemi, går jeg ind for en mere nænsom vandbehandling. Her bruges der elektromagnetisme til at pulverisere kalken, så du ikke slipper helt for at der er kalk, men det er i pulverform, og væsentlig nemmere at fjerne.

Samtidig bevarer vandet sin gode smag, og alle de mineraler, kalk og jern, som grundvandet indeholder, er bevaret.

Du kan f.eks. vælge en løsning fra Lagur, der behandler vandet uden kemi.

LAGUR® omdanner kalk til pulver – fra krystallinsk form til granuleret form – som er lige til at tørre af med en klud. Hvad der konkret sker, er, at elektriske frekvenser omdanner kalken i dit system fra calcit til aragonit. Det er en kendt fysisk proces, som ændrer kalken fra trekantede calciumkrystaller til formløse calciumkrystaller

Giv dit High Five her:

Pas på vandet 🙂

Michael Bredahl

Exit mobile version