Luft til luft varmepumper er de mest populære, og det er de varmepumper der er nemmeste at arbejde med. Du får nemt sparet på varmeregningen. Det er dog ved at skubbe forbruget over på el-regningen. Men så får du billigere el når du opnår et vist forbrug, der går til el-opvarmning. … [Læs mere...] om Luft til luft varmepumer
Varmepumper er den "nye" varmekilde
Det lyder mærkeligt, men der er varme i al luft der er over det absolutte nulpunkt (-273,15°). Og så tænker du, at det kan ikke være meget varme, men det er nok til, at en varmepumpe kan varme boligen op, og så endda til ca. 1/4 af prisen når du bruger oliefyr.
Men det afhænger selvfølgelig af olieprisen!

En varmepumpe er generelt 3 til 4 gange mere effektiv, end de traditionelle elradiatorer, så der er mange penge at spare, på driften. Varmepumpen er dyrere at anskaffe, end så mange andre varmekilder, så besparelsen kommer derfor først, ved lang tids drift.
Varme om vinteren - luft til luft varmepumer
En varmepumpe fungerer lidt som et modsat køleskab, hvor du varmer boligen op, ved at lave kulde udenfor. På den måde kan du holde en konstant indetemperatur.
Afhængig af din varmepumpe, kan du risikerer ved meget lave temperaturer, at den ikke kan følge med. Her vil det være nødvendigt med et supplement. Men nye varmepumper er optimeret, så de kan klare ned til -20°, og måske mere, afhængig af hvilken model du vælger.
Køligere om sommeren
De fleste varmepumper er så genialt indrettet, at du om sommeren kan sænke indendørstemperaturen, så den samtidig fungerer som en form for air condition. Det er helt klart en af de ting du skal undersøge, når du køber en ny varmepumpe.
Stabilt indeklima
En ekstra meget stor fordel ved varmepumper er, at indeklimaet bliver mere stabilt. Med andre varmekilder svinger luftfugtigheden, afhængig af hvor meget varme du har sat på, og med vores tendens til at skrue op og ned efter behov, kan den svinge en del. Samtidig er andre varmekilder strålingsvarme, hvor varmen skubbes ind i rummet og fortrænger kulden.
Med varmepumpen får du fast lav luftfugtighed, og da det er luftcirkulation, får du også styret fugtigheden over alt, så risikoen for fugtskader og svampeangreb minimeres.
Luft til vand varmepumper
Hvis du vil bruge varmepumpen til opvarmning af husholdningens varme vand, kan det også lade sig gøre. Så bruges en luft til vand varmepumpe. Der tilsluttes en varmtvandsbeholder, hvor vandet kan opbevares og opvarmes, klar til brug.
Hvis du også varmer huset op, med traditionelle radiatorer, skal du sørge for, at hele anlægget har kapacitet nok, så det ikke pludselig løber tør for varmt vand. Nogle gange, kan det være praktisk at have en backup løsning, i form af en varmebeholder med et varmeelement, så du kan sørge for en stabil forsyning. Du skal selvfølgelig holde øje med, at det ikke sker for tit, da et varmeelement i en vandbeholder bruger væsentlig mere strøm end en varmepumpe.

Jordvarme - vand til vand varmepumper
Du kan tilslutte dit varmtvandsanlæg til et jordvarmeanlæg. Her graves kabler ned i jorden, hvor vandet bliver varmet op, og cirkulerer i radiatorer, samt varmer vandet op i varmtvandsbeholderen. Der vil ofte være brug hjælp til
Vand til luft varmepumper
Hvis du udnytter jordvarmen, og kombinerer det med varmepumpen, har du brugt den energi der er i naturen, samtidig med at du udnytter varmepumpen til det sidste skub, for at få varmen i boligen.